Project Description
Thumbnails
Share

Maylands Child Care

A 72 place childcare centre located above a heritage building in a pedestrian-scale, vibrant, mixed-use area. Early design concepts explored a singular cubic form floating over the existing heritage building. To maintain the integrity of the heritage facade it was important for the design to differentiate the old from the new.
Facing Eighth Avenue the new facade is subdued with minimal distractions. The remaining faces are playfully punctured to let in light and connect the spaces within to the active neighbourhood.
These punctures break down the mass of the building whereby creating a filigree of varying linear shapes.

​The design response focus on the existing retail/shop-front to remain and continue to contribute to the vibrant character of Eighth Avenue. The two-storey addition is cubic in form and a contemporary interpretation of the parapet style that is predominantly seen in the precinct. The generous punctures through the form breaks down the mass and opens up the building to its surroundings while maintaining a distinct architectural language.

 

Project Facts

Project Name:

Maylands Child Care

Status:

In Progress

Program:

Commercial

Location:

Maylands WA

Year:

2020

Scale:

2,500m²

Role:

Architect | Lead Consultant

Images:

maarch*

Kings Park Road Offices
Kings Park Road Offices
Orrong Offices

Orrong Road Offices

Related

Contact Us

Feel free to contact us for more information.